ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ

ΩΓΥΓΟΥ 16 ΜΕΛΕΤΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ

   ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ   ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ 

        ΦΟΡΕΑΣ   ΙΔΙΩΤΗΣ

    ΑΝΑΔΟΧΟΣ   ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 

 ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ   2008 – 2011

Η αποκατάσταση του κτηρίου γίνεται με γνώμονα το σεβασμό των στοιχείων του αυθεντικού κτηρίου, της τυπολογίας και της βασικής αρχιτεκτονικής σύνθεσής του και τη λειτουργική εξυπηρέτηση των χώρων. Στο πλαίσιο αυτό, διατηρούνται στην αρχική τους λειτουργία με συντήρηση των ξύλινων εσωτερικών κουφωμάτων, επισκευή των γύψινων διακοσμητικών ή αντικατάσταση όπου αυτό δεν είναι εφικτό, ξήλωμα και αντικατάσταση ειδών υγιεινής, αντικατάσταση της μεταλλικής κλίμακας στον ακάλυπτο, συντήρηση των ξύλινων πατωμάτων και αντικατάσταση των δαπέδων όπου είναι φθαρμένα. Συντηρούνται και διατηρούνται όλα τα εξωτερικά κουφώματα και αντικαθίστανται τα ξύλινα πατζούρια με νέα, όμοια με τα παλαιά. Επίσης διατηρούνται τα μεταλλικά ρολλά του ισογείου.

Θα γίνει αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και ηλεκτρολογικό για να εξυπηρετούνται οι σύγχρονες ανάγκες.

Σχετικά με τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν στη φάση της ανακαίνισης του εξωτερικού του κτηρίου προτείνεται ένα λευκό του πάγου για την όψη και ένα σκούρο γκρι μολυβί για τα κουφώματα